totalkar

Totálkáros autót mivel lehet feltenni az autómentő platójára?

Egy totálkárosra tört autó nem csak a tulajdonosának okoz általában hatalmas fejtörést, hanem az autómentőknek is, akik az efféle autókat teszik fel a legnehezebben a platóra, sőt mi több, általában rögzítésük is sokkal nehézkesebb.

Hogy milyen megoldások léteznek arra, hogy a totálkáros autókat fel tudjuk tenni az autómentő platójára?

Egy átlagos autómentés során két lehetőség létezik erre vonatkozólag. Az alapprobléma ugyanis az, hogy a totálkáros törés miatt a jármű nem mozdítható, nem gurul, futóműve pedig leszakadt vagy eldeformálódott.

Hogy az autó milyen állapotban van, arról általánosságban a balesetet szenvedett félnek kell jó előre tájékoztatni az autómentőt, hiszen amennyiben a jármű nem mozdítható, akkor darura lesz szükség.

A daruval ugyanis az autót felemelhetik a talajról, és pont úgy tehetik fel az autómentést végző autó platójára, ahogyan a lehető legbiztonságosabban rögzíteni lehet. Hátránya, hogy nagyon sok időbe telik, míg egy daru kiérkezik a helyszínre, ezen felül pedig külön meg kell fizetni, egy daru bérlése pedig soha nem olcsó.

Szerencsére van egy egyszerűbb megoldás is arra, hogy az autómentő platójára totálkáros autót helyezzünk. Ez nem minden esetben a legbiztonságosabb, leginkább csak alternatív megoldás abban az esetben, ha a tulajdonos elfelejtette tájékoztatni a szolgáltató arról, hogy járművét hagyományos formában nem lehet felhelyezni a platóra.

Ehhez van egy speciális szerkezet, egy masszív, több tonnát is elbíró, kerekekkel felszerelt emelő képében, ami begurítható a sérült autó alváza alá, és felemelve azt gurítható állapotba kerül.

Ez az esetek többségében elegendő szokott lenni totálkáros autók esetén, hiszen amennyiben a roncs már gurul, a csörlő segítségével könnyedén felhúzható az autómentőre.