autómentés

Telephelyre is szállítanak sérült autókat az autómentők?

Az autóbalesetek helye és ideje soha nem határozható meg előre, éppen ezért lehetetlen felkészülni rá.

Ez azért különösen nagy probléma, mert amennyiben szerencsésen megúszunk egy balesetet, de autónk csúnyán összetörik, akár totálkáros is lesz, akkor nem vontathatjuk haza egy parkolóba, nem tárolhatjuk a garázsban, mert egyrészt veszélyes, másrészt pedig a szabadban tárolva a közterület-fenntartók is felszólíthatnak minket a roncs elszállítására. Az összetört autó azonban értelemszerűen a helyszínen sem maradhat, így feltétlenül el kell szállítani valahová.

Ha kertes házban lakunk, akkor vélhetően nem probléma helyet szorítani néhány napig, esetleg hétig egy törött autónak, amíg nem döntünk a sorsa felől, ellenben panelházban élve csak az utcán tudnánk tárolni a járművet, amennyiben pedig mozgatható, akkor esetleg garázsban.

Totálkárosra törött gépjárművek esetében azonban ez sem járható út, de néhány autómentő erre is tud lehetőséget ajánlani. Baleset esetén ugyanis tény, hogy szükségünk van autómentésre, azonban sokan már nem biztosak abban, hogy a szállítás célpontja pontosan hol is legyen.

Ha felmerül a törött autó elhelyezésének problémája, akkor alternatívaként megoldás lehet – akár átmenetileg is – az a szolgáltatás, amit néhány autómentő is képes nyújtani, miszerint saját telephelyükre szállítják a járművet, és átvételig ott is tartják.

A szolgáltatásnak természetesen van egy minimális díja, illetve szolgáltatók válogatják, de többnyire alaposan kikötött szerződéseket íratnak alá velünk, hogy amennyiben nem fizetnénk ki a tárolás díját, abban az esetben az autóval kezdeni tudjanak valamit.

Az átmeneti tárolás azért is előnyös, mert így mi rögtön gondoskodhatunk a jármű sorsáról, ezáltal azonnal elszállítható lesz a roncstelepre, vagy átadhatjuk olyan vállalkozásoknak, akik direkt autóalkatrészek kereskedelmére vagy autóbontásra szakosodtak.