Milyen helyszíni problémákat háríthat el egy autómentő?

Egy autómentés általában nagyon összetett feladat, hiszen előfordulhatnak olyan problémák is, amelyek akár a helyszínen is elháríthatóak, ezáltal nem igénylik a gépjármű elszállítását.

Mivel az autómentést végző személyek jelentős része autószerelői képesítéssel is rendelkezik, ezért nagyon sok esetben a helyszíni hibaelhárítás aránylag könnyen megoldható. Még akár komolyabb problémák megoldásában is a segítségüket kérhetjük a hozzáértő szakembereknek. Pontosabban milyen esetekben is történhet helyszíni hibaelhárítás?

Garantáltan minden autómentő képes defekt esetén szakszerűen kicserélni a sérült gumiabroncsot, például egy baleset során. Ha több pótkerék is tartozik az autóhoz – terepjárók esetében ez bevett módszer – abban az esetben természetesen annyi defekt hárítható el, ahány pótkerék áll az autómentő rendelkezésére.

Az autómentők képesek ezen felül elhárítani a gépkocsi indításával kapcsolatos olyan kisebb problémákat is, amelyek nem igényelnek alkatrészcserét. Például a lemerült akkumulátor úgynevezett „bikázásában” és cseréjében is kérhetjük a segítséget. Valamint ékszíjszakadás esetén is „orvosolható” a helyszínen a baj, amennyiben van a kocsiban tartalék ékszíj, ugyanis a legtöbb autómentő rendelkezik a cseréhez szükséges szerszámokkal is.

Egy autómentő szakszerű segítséget nyújthat továbbá olyan esetekben is, ha véletlenül bezártuk kulcsunkat a gépjárműbe. Noha a legkézenfekvőbb eset ilyenkor a vontatás lenne, azonban szakszerű ajtózár-nyitással felülemelkedhetünk a problémán.

Amennyiben gondunk adódott az olajszinttel, kipufogónkkal, netán világításunkkal, abban az esetben is kérhetjük a helyszíni hibaelhárítást, és a megfelelő felár ellenében az autómentő lehetőségeihez mérten elvégzi a szükséges javításokat.