motormento2

Motorkerékpár szállítása autómentővel

Egy autómentő nagy általánosságban nem csak négy- vagy többkerekű járműveket szállíthat, hanem természetesen motorkerékpárokat is. Ez mondhatni egy egészen más műfaj az autómentés világában, hiszen egy kétkerekű járművet összességében csak lényegesen nehezebben lehet rögzíteni a platóra, hiszen a hagyományos, dupla sínnel ellátott platók erre alkalmatlanok.

Egy motor szállítása autómentővel többféle formában történhet, így léteznek direkt kétkerekű járművek szállítására készült profilok, de természetesen egy kis kreativitással magunk is rögtönözhetünk, illetve készíthetünk magunknak olyan platót, amelyen biztonságosan rögzíthetünk motorokat.

Természetesen a motorszállítást nagyban befolyásolja, hogy a motor milyen állapotban van. Egy totálkárosra tört motor festésére ugyanis nyilván nem kell vigyázni, de amennyiben a jármű csak lerobbant, akkor a tulajdonos bizonyára szeretné épen, karcolások nélkül visszakapni.

Utóbbi esetben kiváló lehet az úgynevezett U-profilú plató, ami egyfajta karámot ad a járműnek, így masszív fémszerkezetbe tudjuk állítani, illetve rögzíteni a motort, aminek első kerekék egy hajlított csővel lehet kitámasztani.

Ez a motorszállító utánfutó nem csak szabványosított, hanem az egyik legbiztonságosabb módja is a motorszállításnak autómentővel, hiszen így a járművet masszívan és biztosan rögzíthetjük a platóhoz.

Az U-profil előnye, hogy nagyobb platójú autómentő esetén akár keresztirányban is rögzíthető, ezáltal az autómentés során egy motor mögé még egy rövidebb gépjárművet is feltehetünk, illetve biztonságban rögzíthetünk.

Természetesen ennek a motorszállítási módszernek többféle módja van, ezáltal egyszerre három-négy jármű is rögzíthető ilyen formában a platóra.