autómentés

Mennyi időbe telik, míg az autómentő megérkezik a helyszínre?

Amikor autómentésre van szükségünk, határozott igényünk a szolgáltató irányába, hogy minél előbb érkezzen ki a helyszínre.

Hogy ez pontosan mennyi időbe telik, az általában mindig helyzettől függ, tehát nem lehetne egy általános skatulyába besorolni az autómentő helyszínre érkezésének időintervallumát. Mindez ugyanis függ attól, hogy pontosan hol történt a baleset, illetve hol robbant le az autónk, honnan hívunk autómentőt, és nincs-e olyan időjárási körülmény – például ónos eső vagy intenzív havazás –, ami megnehezítheti a kiérkezést, illetve olyan helyzetet teremt, hogy az autómentők egyszerűen nem rendelkeznek szabad gépjárművel.

A legtöbb autómentő nagy általánosságban vállalja az egy órán belüli kiszállást, amit a hívástól számítva kell számolni. Természetesen az időtartam a telefonos egyeztetés során minden esetben pontosításra kerül, így például amennyiben a telephelyhez közel történt a baleset, akkor előfordulhat, hogy 10 perc múlva már a helyszínre ér a segítség. Ha viszont a probléma az autómentő központi helyétől több mint 60 kilométerre adódott, abban az esetben az 1 órás határidő is kevés lehet.

A kiszállás időtartamát számtalan egyéb tényező is befolyásolhatja! Ha például speciális feladatokra van szükség – például daruzásra – abban az esetben az autómentő is késve érkezik meg a helyszínre, hiszen vagy lassabb járműről van szó, vagy időbe telik, míg a daru felszerelésre kerül.

Problémát vethet fel továbbá, ha az autó nehezen megközelíthető helyen akad el vagy robbant le, így például egy sáros és nyomvályús földútra speciális mentőautóra, egy négykerék-meghajtású terepjáróra lesz szükség.

Nagy általánosságban kijelenthető, hogy minél pontosabban adjuk meg helyszínünket és az elvégzendő feladatot, az autómentő annál előbb kiérkezik a helyszínére, és annál elébb végez a munkálatokkal is.