autómentés

Milyen felszerelésekkel rendelkeznek az autómentők?

Egy autómentés során számtalan váratlan esemény bekövetkezhet, amire a helyszínre érkező autómentőnek időben fel kell készülnie.

Nagy segítség lehet ebben, ha már a kihívás során pontosan közöljük az autómentővel a fontos részleteket, azáltal a megfelelő autóval és felszereléssel érkezik a helyszínre annak érdekében, hogy maradéktalanul el tudja látni feladatát.

Az autómentőkben vannak alapvető felszerelések, amelyek a helyszíni javításhoz és a mentéshez is szükségesek. Ilyenek a kerékkulcs, az gépkocsi emelő, a startkábel – vagy ismertebb nevén bikakábel –, egy általános szerszámkészlet, valamint extra üzemanyag. Ennek köszönhetően a helyszínen már elláthatók olyan alapvető problémák, mint a defekt, a lemerült akkumulátor vagy az elszakadt ékszíj.

A platós autómentők az elhangzottakon felül általában rendelkeznek továbbá egy erős gépi csörlővel is, ami számtalan helyzetben óriási segítséget jelenthet, de nagy általánosságban mindig használatra kerül, hiszen az autó ezzel kerül felhúzásra a mentőkocsi szállítórészére.

Számtalan olyan kiegészítő kellék, vagy speciális kiegészítő is az autómentők rendelkezésére áll, amelyek különleges esetekben fontosak, ezáltal például amennyiben egy autó annyira összetört, hogy nem lehet keréken felvontatni a platóra, elengedhetetlen egy daru használata a biztonságos és szakszerű rakodáshoz.

A legtöbb autómentő rendelkezik továbbá olyan vontatódaruval, aminek köszönhetően egyszerre akár két járművet vagy kapcsolt vontatmányokat is képes szállítani. Ennek köszönhetően két autó baleseténél, vagy utánfutós, netán lakókocsis balesetnél vagy problémánál nem kell a másik autót vagy a vontatmányt a helyszínen hagyni, egy fuvarral el lehet szállítani mindent.