pénz

Mi befolyásolhatja az autómentés árát?

Az autómentés folyamatát, sikerét és természetesen árát is számtalan tényező befolyásolhatja, így többnyire már a baleset során eldől, hogy mennyit kell fizetnünk azért, hogy gépjárművünk, avagy ami abból megmaradt, eljusson haza, vagy egy autószerelőhöz.

Nyilvánvalóan az összeg dinamikusan változik, így az ár össze sem vethető abban az esetben, ha csak egy autópályán lerobbant, tehát jól megközelíthető, de ép járműről van szó, vagy egy mély árokba borult és totálkárosra tört autóról, aminek kiemelése és elszállítása akár egy egész napot is igénybe vehet.

Hogy konkrétan milyen tényezők befolyásolják az autómentés árakat?

Az első és legfontosabb a már fentebb is említett állapot, hiszen amennyiben egy gépjármű csúnyán összetört, vélhetően nehezebben lehet majd felcsörlőzni a platóra, tovább tart a munka folyamata is. Ezen felül az autómentés árát a megközelíthetőség is alaposan fel tudja tornázni!

Ha például egy főúton lerobbanunk, abban az esetben az autómentő könnyen megtalál minket, és a legrosszabb esetben is csak felcsörlőzi a gépjárművet a platóra, majd indulhat is a mentés. Ha viszont a baleset egy kis mellékúton történt, ráadásul autónk egy mély árokba, vagy szakadékba, netán a fák közé zuhant, akkor már maga a kivontatás is rendkívül hosszú ideig eltarthat, a megtalálásról, valamint a platóra való felhelyezésről nem is beszélve.

Természetesen a legnagyobb befolyásoló tényező a legtöbb esetben inkább a távolság, egyszóval milyen messzire kell eljutnia az autómentőnek, és milyen messze kell szállítania a sérült gépjárművet.

Ha például Budapesten történik az eset, nyilván sokkal olcsóbb lesz az autómentés, mintha Heves megyéből Zala megyébe kell elszállítani a törött vagy meghibásodott autót.