Hány autó szállítható egyszerre autómentés során?

Az autómentéshez nagy általánosságban mindig kell egy alkalom, mondhatni egy apropó, aminek köszönhetően szükségünk van külső segítségre, mert gépjárművünkkel balesetet szenvedtünk, lerobbantunk és így tovább.

Előállhatnak azonban egészen egyedi, mondhatni különleges és speciális esetek, amikor egyszerre nem egy, hanem például két autót kell szállítani egyszerre, lehetőleg egy autómentővel. Hogy miként jöhet létre ilyen eset? Tegyük fel például, hogy egy barátunkkal koccanunk össze, és szeretnénk spórolni az autómentés árán, netán mi vontattunk egy autót, de saját gépjárművünk is lerobbant, így egyszerre kettőt kell menteni.

Az autómentők többsége nagy általánosságban egyszerre csak egy autót szokott szállítani, azonban amennyiben kisebb méretű autókról van szó – mint amilyen például a Toyota Yaris vagy a Fiat Punto –, abban az esetben egy autómentő egyszerre két darab járművet is el tud szállítani – méghozzá teljesen szabályosan.

Hangsúlyos, hogy mindez csak két autó esetében jöhet létre, és fontos hozzá, hogy olyan műszaki állapotban legyenek, hiszen két autó vontatása esetén az első autót felcsörlőzik a platóra, a másikat pedig egy speciális eszközzel az autómentő mögé csatlakoztatják úgy, hogy az autó a hátsó kerekein gurul a vontatóautó mögött. A módszerrel szabályosan és teljesen biztonságosan menthető egyszerre két autó is!

Természetesen ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson, szükséges néhány feltétel is. Példának okáért, ha mindkét autó hátsó futóműve megsérült, akkor ez a fajta szállítási módszer meghiúsul, hiszen egyiket sem lehet vontatmányként húzni. Szintén nem kivitelezhető két autó egyidejű szállítása, ha mindkettő totálkárosra törött, vagy valamilyen egyéb okból nem mozgathatók.