autómentés

Mennyibe kerül egy autómentés?

Az autómentés árak befolyásolói tényezői nagyon szerteágazók lehetnek. Mivel nincs törvényi szabályozás arra vonatkozólag, hogy egy autómentő mennyi pénzt kér a szolgáltatásért cserébe, ezért alapos differenciál van már egy városon belül is az autómentés áraival kapcsolatban.

Általánosságban kijelenthető, hogy a vidéki autómentők távolságban mindig olcsóbbak, mint a fővárosiak, azonban a budapesti autómentők többsége helyben kínál olyan ajánlatokat, amelyek rendkívül kedvezőek.

Ennek köszönhetően találhatunk már például olyan autómentőket, akik városon belül – legyen szó akár Budapestről, akár más vidéki nagyvárosról – néhány ezer forint ellenében képesek hazaszállítani törött, sérült vagy lerobbant járművünket.

Az ár megállapítása itt is helyzettől függ, hiszen amennyiben például daruzni kell, netán speciális mentésre van szükség, esetleg több autót, vagy vontatmányt kell egyszerre szállítani, azok értelemszerűen magasabbra tornázzák majd a végösszeget.

A távolsági autómentés tekintetében nagy általánosságban kilométerenkénti fuvardíjat számolnak fel az autómentők, amelyek szintén rendkívül változatos skálán mozoghat. A magas és egyre növekvő benzinárak miatt ma már egyetlen olyan autómentő sincs – még távolsági vagy külföldi fuvarok esetén sem – aki 2014-ben 100 forint/km alatti díjakkal dolgozik, így inkább 120-150 forint/ kilométeres autómentés árak vannak, amelyek természetesen módosulhatnak a helyzet függvényében.

A távolabbi szállítások esetében ugyanis akadnak kedvezmények, de szintén gyakran olcsóbb a díj, ha külföldre, vagy külföldről kell szállítani az autót. A fuvar díját módosítja, hogy milyen járműről van szó, és mi történt vele, egy totálkáros autót ugyanis értelemszerűen nehezebb hazaszállítani, mintha csak egy motorikusan lerobbant példányról lenne szó.