telefonalo

Így hívhatunk magunknak a leggyorsabban autómentőt!

Amennyiben balesetet szenvedtünk, esetleg lerobbant a gépkocsink, akkor a lehető leggyorsabban szeretnénk kikerülni az adott, kényelmetlen helyzetből. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy mielőbb autómentésre van szükségünk. Hogy miként hívhatunk magunknak a leggyorsabban autómentőt?

Kezdésként használjuk ki, hogy ma már mindenkinek van okostelefonja és a mobilinternet szinte a legeldugottabb helyeken is működik. Ennek köszönhetően nem kell tudakozót hívnunk, és nem kell elfogadnunk az épp arra járók, vagy a rendőrök által „véletlenül” tanácsolt közeli autómentő szolgáltatásait. Így okostelefonunkkal keressünk rá az autómentés szóra a baleset helyszínéhez legközelebbi település vagy város megjelölésével, és válasszuk ki a számunkra megfelelő tarifával dolgozó szolgáltatót. Minél közelebbi autómentő szolgáltatót választunk, annál gyorsabban érkezik meg a segítség!

Az autómentést felgyorsíthatjuk továbbá, ha a kívánt szolgáltatót kiválasztva, a hívás során a lehető legpontosabb helyzetünket adjuk meg. Nem csak az út számát, hanem a kilométerkőről is adhatunk tájékoztatót. Amennyiben helyismerettel rendelkezünk, vagy az autómentő ismeri a környéket, adjunk meg neki bátran ismertebb támpontokat, mint például, hogy melyik iskolához, pénzintézethez vagy bolthoz vagyunk közel. Ezzel megkönnyíthetjük az autómentő dolgát!

Ezen felül felgyorsíthatjuk még a folyamatot, ha nem csak helyzetünket, hanem az eseményt is pontosan, de röviden felvázoljuk. Az autómentők ugyanis csak ennek ismeretében tudják a megfelelő járműt küldeni az autómentés helyszínére. Tudatnunk kell velük azt is, hogy a jármű mozgásképes-e, netán szükség lehet a felpakoláshoz darura, valamin a sérült gépkocsik számát is érdemes ismertetni.