ford_automento

Autómentés Ford típusú autómentővel

Autómentéshez számtalan típusú jármű alkalmazható. A jelenleg hatályos magyar jogszabályok nem mondják ki egyértelműen, hogy melyek azok a márkák vagy formai követelmények, amelyek egy teherautót járművé tesznek, így amennyiben a kritériumoknak megfelelnek, bármilyen típust alkalmazhatunk autómentésre. Hogy melyik a legnépszerűbb autómentő, arra nagyon nehéz válaszolni, hiszen ki erre, ki arra esküszik, de az Iveco és a Mercedes típusú járművek mellett a Fordok, azon belül is az átalakított Ford Transitok nagy népszerűségnek örvendenek.

Ezt a népszerűséget elsődlegesen annak köszönhetik, hogy nagyon megbízható, noha igaz, nem kiemelkedően erős motorral és szintén erős karosszériával rendelkeznek, így amennyiben egy autómentősnek nincsenek különösebb igényei a tartósságon és a megbízhatóságon kívül, akkor vélhetően egy Ford mellett teszi le a voksát. Egy Ford Transitot már nagyon egyszerűen és olcsón át lehet alakítani autómentővé, ezáltal megfelelő méretű plató tehető rá, ami akár hosszabb járművek szállítására is alkalmas.

A Fordok előnye továbbá, hogy könnyűek, ezáltal akár 1750 kilogrammos járműveket is elvihetnek a platójukon, továbbá pedig vonósúlyuk is meglepően magas, így 2,5 tonnás, aminek köszönhetően egy hozzákapcsolt utánfutóval akár egy 1500 kilogrammos jármű is elvihető még pluszban. Amennyiben tehát egyszerre két átlagos méretű személyautó szenvedett balesetet, egy utánfutó segítségével egy Ford autómentővel akár mindkettőt egyszerre is kimenthetjük a bajból. Ehhez természetesen szükséges, hogy az utánfutó is könnyű legyen, így ne haladja meg a 400 kilót, ami alumíniumötvözetű változatok esetén még duplakerekes tengelyű verziójukkal is kivitelezhető.