autómentés Horvátország

Így érdemes belevágni az autómentésnek

Ha bárki is eljátszadozott már a gondolattal, hogy szeretne szakmaként és hivatásként tekinteni az autómentésre, akkor érdemes már rögtön az elején tudatosítani, hogy egy rendkívül rögös, nehézségekkel és hullámvölgyekkel teli pálya vár rá.

Amennyiben ugyanis valaki csak és kizárólag autómentősként szeretné keresni a kenyerét, és ezt egyéni vállalkozóként akarja megtenni, akkor a csőd szinte garantált, ha csak nem rendelkezik kiemelkedő kapcsolatokkal, azok nélkül ugyanis nem érdemes belevágni egy ilyen vállalkozásba.

Nyilván egy más meglévő szolgáltatóhoz szegődve lényegesen könnyebb dolgunk lesz, azonban ilyenkor is szükséges lesz elvégezni a kötelező vizsgákat, valamint megszerezni az engedélyeket, illetve a tapasztalatokat, az autómentés ugyanis nagyon felelősségteljes, veszélyes munka.

Ha valaki mégis úgy dönt, hogy vállalkozóként akar autómentőnek állni, feltétlenül csak kicsiben kezdje el, így elsőként nem érdemes óriási járműparkra beruházni, inkább egy erős dízel személyautót kell beszerezni vonóhoroggal és utánfutóval, majd amennyiben beindul az üzlet, akkor jöhetnek a nagyobb járművek, a direkt autómentésre szakosított típusok.

Egy erősebb dízeles személyautó – de sokkal inkább terepjáró – ugyanis már egy-két millió forintért beszerezhető, egy egyedi készítésű használt, de autószállításra tökéletesen alkalmas utánfutó pedig nagyjából félmillió forintért vásárolható meg.

Nyilván ezekkel még csak személyautók szállíthatók, ezáltal a teherautók és a nagyobb gépkocsik nem szállíthatók, de amennyiben vállalkozásunkat be akarjunk indítani, ezek mellett különféle gépszállítást is el kell vállalnunk, lévén csak így tudunk rendszeresen munkát biztosítani magunknak.