jövedelem

A gépszállítás jobban jövedelmez, mint az autómentés

Az autómentés és a gépszállítás között bár a lényeget tekintve nincs túl sok különbség, hiszen mindkét esetben valamilyen belső égésű motorral szerelt járművet, illetve annak kiegészítőjét szállítják el, de a jövedelmezés tekintetében már lényeges különbségeket találunk.

Ez elsődlegesen annak köszönhető, hogy míg előfordulhat, hogy kizárólag autómentőként napokig nem történik egyetlen baleset sem a közelben, ahová riaszthatnak minket, addig gépszállítóként akár távolabbi esetekhez is igénybe vehetik szolgáltatásainkat, arról nem is beszélve, hogy ezáltal valóban bármilyen járművet szállíthatunk majd.

Egy autómentő ugyanis általánosságban csak személyautókat és mikrobuszokat szállíthat – bizonyos súlyhatáron belül –, esetleg vontatmányokat, de amennyiben gépszállításra is alkalmas járművel, illetve papírokkal rendelkezünk, akkor kinyílnak előttünk a kapuk.

Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy szállíthatóvá válnak hajók, nagyobb súlyú mezőgazdasági járművek, azok kiegészítői – pótkocsik, vágólapok –, de akár még targoncák és egyéb, biztonságosan rögzíthető guruló járművek, illetve daruzható gépek is.

Az autómentők, pontosabban a gépszállítók munkáját megkönnyíti, hogy a korábbi rámpás feljáróval rendelkező járművekkel szemben megjelentek a hidroplatós mentők, amelyeknek köszönhetően lényegesen könnyebb nem csak felpakolni, hanem rögzíteni is a különféle gépeket.

A hidroplatós autómentőknek köszönhetően így már úthengerek, útgyaluk, de akár még markolók és egyéb építkezésen használatos gépek, valamint lánctalpasok is kényelmesen és biztonságosan szállíthatók – akár még komolyabb távolságra és természetesen a megfelelő engedély esetén külföldre is.