autómentés

Amit még az autómentők sem vállalnak el!

Noha az autómentőket bármilyen szorult helyzetben hívhatjuk, így baleset, lerobbanás vagy elakadás, azonban vannak olyan esetek, amikor ők sem tudnak segíteni.

Ez többnyire nem is annyira a kialakult helyzet, mint inkább jogszabályi kötelezettségekből adódó probléma, így például számla nélkül egyetlen autómentő sem köteles elvégezni a munkát, így ilyen kérés esetén megtagadhatják a munkát, akárcsak azt, hogy parkolóból-parkolóba kerüljenek szállításra autók, netán bezárt, és nem igazolt gépjárműveket vontassanak.

Az autómentés teljes egészében megtagadható abban az esetben is, ha nem kerül bemutatásra az autó forgalmi engedélye, így ugyanis nem zárható ki a gyanúja az illetéktelen eltulajdonításnak, amiért az autómentő is komoly bajba kerülhet.

Természetesen vannak olyan egyéb helyzetek, amikor nem a jogszabályokban rögzített okokból kifolyólag hiúsul meg az autómentés. Példának okáért, amennyiben olyanok az időjárási körülmények, a fuvar visszamondható, hiszen hóviharban vagy intenzív ónos esőben szinte lehetetlen célba érni és elvégezni a munkát az előírt biztonsági szempontoknak megfelelően.

A munkát szintén visszamondhatják a szállítók, amennyiben a gépkocsi paraméterei nem egyeznek a telefonban lebeszéltekkel. Legyen szó súlyról, hosszúságról vagy az állapotról, az autómentők mindig ennek megfelelő eszközökkel indulnak a helyszínre, ezáltal nem tudják elvégezni a munkát, ha nem az előre felvázolt helyzettel találkoznak.

Az autómentésről a szolgáltatónak ezen felül mindig pontos ajánlatot kell adnia a bajba jutott számára, kivéve abban az esetben, ha a megrendelő nem tud pontos paraméterekkel szolgálni, ilyenkor az árajánlat legkorábban a helyszínen kerülhet megállapításra.