autómentés

Elakadtam az autómmal, az autómentő akkor is segít?

Autómentésre az esetek egy bizonyos részében nagyon extrém esetek között is szükség lehet.

Példának okáért lehet olyan baleset, amelynek során az autó annyira összetörött, hogy hagyományos szállítása egyszerűen lehetetlenné válik, vagy éppen olyan helyen robbant le, ami szinte megközelíthetetlen. Egy autónak ugyanis nem lehet előre megmondani, hogy mikor és hogyan robbanjon le, mint ahogyan a baleseteket sem lehet előre befolyásolni, ezáltal kialakulhatnak olyan különleges esetek, amikor autónk például egy mélygarázsban mondja fel a szolgálatot, vagy éppen egy emeletes garázsban.

Már ez önmagában speciális autómentést igényel ez esetek jelentős többségében, hiszen ezek olyan helyek, amelyek alacsony belmagassággal rendelkeznek, vagy egy nagyobb autómentővel mondhatni megközelíthetetlenek.

Autónk azonban nem csak városban, hanem a lakott területektől távol is elakadhat és lerobbanhat, így például egy puszta közepén, kilométerekre a civilizációtól. Természetesen ilyen esetekben sem kell kétségbe esni, hiszen amennyiben nem találunk a közelben egy gazdát sem, aki esetleg traktorral megközelíthető helyre vontassa gépjárművünket, akkor is segítenek az autómentők.

Az erre szakosodott cégek többsége ugyanis általában rendelkezik olyan négy-kerék meghajtásos autómentőkkel, illetve terepjárókkal, amelyek segítenek a bajban. Legyen szó akár nehezen megközelíthető helyen lerobbant, akár sárba ragadt autóról, akár egy ilyen környezetben történt karambolról, az autómentők többsége ilyen esetben is tud segíteni.

Nyilván ez a mentés is speciális körülményeket, illetve felszereléseket igényel, de az esetek kilencven százalékában az autómentők nem csak meg tudják közelíteni az ilyen helyeket, hanem segítenek is a bajban.