Autómentés során csak az autó vagy az utasok is szállíthatók?

Ha autónk lerobbant, és több száz kilométerre vagyunk otthonunktól, akkor rengeteg kellemetlenséget képes okozni a hazajutás kérdése.

Egy autó ugyanis mindig a legváratlanabb pillanatokban mondja fel a szolgálatot, de természetesen a balesetet sem látjuk előre, a legtöbben ugyanis értelemszerűen arra koncentrálnak, hogy biztonságosan célba juthassanak.

Ha viszont megtörtént a baj, akkor általában mindig felmerül a kérdés: az autót elszállítja az autómentő, na de mi lesz velem, illetve velünk? A legtöbb autómentésre szakosodott vállalkozás szerencsére erre is rendelkezik bevett módszerrel, sőt mi több, gyakran kétféle megoldást is tudnak javasolni.

Az egyik legáltalánosabb, hogy olyan autómentő érkezik a helyszínre, aminek nagyobb utastere van, ezáltal egy átlagos személyautónyi ember, tehát legalább öt fő biztosan kényelmesen elfér, illetve biztonságosan utazhat. Szükség esetén még a csomagokat is be lehet pakolni, de amennyiben az autó csak motorikusan hibásodott, azok értelemszerűen maradhatnak a platón szállított járműben is.

Ilyen esetekben a szállítás költsége a legtöbb helyen nem emelkedik meg, az autómentők nem szállítanak fel plusz költséget, hiszen értelemszerű, hogy amennyiben az autót elviszik, akkor minket sem hagynak ott.

A másik megoldás, amit szintén egyre több autómentős alkalmaz, hogy egy másik autót, mondhatni egy csereautót biztosítanak a károsultak számára. Ez akkor szokott opció lenni, amikor a család kényelmesebben akar utazni, netán nem áll a rendelkezésre olyan autómentő, amelyik képes a sofőr mellett legalább 4-5 főt elszállítani.

A legtöbb szolgáltató ráadásul a csereautóért cserébe nem számol fel sokkal magasabb költségeket – általában az általános fuvarköltségnek mindössze 10-20 százalékát –, amivel rengeteg időt, vesződséget és stresszt spórolhatnak meg maguknak a bajba jutottak.