autómentés

Autómentés mélygarázsból – Lehetséges?

Hogy egy autó mikor robban le, az esetek többségében nem jósolható meg előre. Nyilván amennyiben nem törődünk gépjárművünk műszaki állapotával, abban az esetben gyakrabban hagy minket cserben, de vannak előre nem látható meghibásodások, amelyek miatt gyakran külső segítségre, autómentésre lehet szükségünk.

Példának okáért cellahibássá válik az akkumulátor, aminek köszönhetően az autót nem lehet beindítani, de felléphet olyan elektronikai vagy motorikus hiba is, ami talán csak egy érintkezési probléma, talán semmi komoly, de az autó használhatatlanná válik tőle. Ilyen esetekben a járművet valamilyen formában el kell juttatni egy autószerelőhöz, vagy haza – tehát autómentőt kell hívnunk!

Egy nagyvárosban azonban könnyedén előfordulhat, hogy nem a szabad ég alatt, nem egy nyitott és jól megközelíthető parkolóban, hanem például egy mélygarázsban lép fel a probléma. Hogy ilyen esetekben is kivitelezhető-e az autómentés? Határozottan igen, sőt mi több, akár kétféle módon is!

Nyilván az ilyen esetek speciális feladatnak minősülnek, hiszen a mélygarázsok belmagassága általában meglepően alacsony. A legtöbb autómentő azonban rendelkezik olyan speciális, alacsonyított kivitelezésű mentőkocsival, aminek köszönhetően még egy alacsony belmagasságú helyről is biztonságosan és különösebb nehézségek nélkül tudják felszínre hozni a műszaki hibás gépjárművet.

Nyilván előfordulhatnak egyedi esetek, amikor a mélygarázs belmagassága már-már extrémen alacsony. Ilyenkor az autómentéshez előbb a sérült vagy meghibásodott járművet egy erősebb, az autómentő céghez tartozó autóval kivontatják a mélygarázsból, majd a szabad ég alatt csörlőzik fel az autómentő platójára, így a szállítás már semmilyen akadályokba sem ütközhet.