torott-auto2

Alkalmas-e autómentésre a GAZ Gazella?

Számtalan típusú autómentő létezik a világon. Éppen ezért ki erre, ki arra esküszik igazán, így igazságot tenni, illetve egyértelmű győztest, avagy legjobban hirdetni lehetetlenség volna a témában. Sokan esküsznek például a GAZ Gazella névre keresztelt, személyautósok körében kevésbé, de autómentésre szakosodott szolgáltatók által igencsak jól ismert gépjárműre, aminek természetesen megvannak a maga előnyei és hátrányai is. Az alábbiakban ezeket vesszük számításba!

A GAZ Gazellák egyik legnagyobb előnyei, hogy nagyon olcsók, ami nem csak magára az autóra, hanem alkatrészeire is érvényes, éppen ezért nagyon ajánlott kezdő autómentősök számára, hiszen képes hamar, akár már egy év alatt is visszahozni az árát.

A GAZ Gazellával dolgozók gyakori előnyként és pozitívumként említik továbbá az olcsósága mellett a kiváló alvázfelépítményt is, amit a gyártó vélhetően az Iveco mintájára készített el, hiszen hasonló technológiát és masszívságot várhatunk tőle, ami igaz a teljes felépítményre, illetve a kasznira is.

Ezzel szemben azonban természetesen vannak negatívumok is, ezáltal a GAZ Gazella inkább rövidtávon nagyon gazdaságos, és azok a változatok, amelyek nem Styer motorral vannak felszerelve – az újabbak már mind Styer-motorosak –, nagy hajlandóságot mutatnak a gyakori meghibásodásra.

Szerencsére ez a motorgyártó cseréjével kiiktatásra került. Sokan panaszkodnak a GAZ Gazella kapcsán a laprugók minőségére is, amelyeket sokan nem tartanak túl erősnek, de ezzel csak azoknak gyűlik meg a bajuk, akik 3,5 tonnánál többet szeretnének szállítani vele, ami viszont az Európai Unió tagállamaiban az autó forgalmija alapján szabályellenes.

Összességében tehát a GAZ Gazella egy kiváló autómentő kezdők, illetve azok számára, akik inkább rövid távolságokban gondolkoznak és egy megbízható társat szeretnének maguk mellé.