autómentés

Mikor lehet szükségünk autómentőre?

Az autómentés lehetősége a legtöbb esetben csak akkor merül fel bennünk, amikor megtörtént a baj, hiszen a legtöbben úgy indulunk útnak, hogy nem is gondolunk arra: esetleg valami baj is érhet minket.

Legyünk ugyanis bármennyire óvatos sofőrök, a baj csakhamar bekövetkezik, így elég rosszkor lennünk a rossz helyen ahhoz, hogy karambolt szenvedjünk, netán megcsússzunk, és egy fának csapódjunk.

A közúti balesetek lehetőségének száma és változatossága szinte végtelennek tekinthető, azonban nem csak akkor van szükségünk autómentőre, ha nagy a baj, sőt mi több, ha túl nagy a baj, a legtöbb esetben éppen akkor nincs szükség egy autómentő szolgálataira.

Autómentőket így a legtöbb esetben inkább kisebb problémák esetében hívnak az emberek, és akkor is többnyire abban az esetben, ha az autó nincs olyan állapotban, hogy vontatva vagy saját keréken eljusson a célállomásra. Autómentőre így többnyire futóművek meghibásodásakor van szükség, amikor valamilyen külső hatásra olyannyira megrongálódnak a kocsi kérdéses alkatrészei, hogy azok meggátolják a haladást.

Természetesen autómentőre akkor is szükségünk lehet, ha meghibásodott a motor, és nem találunk alkalmas embert, aki hazavontat minket. Ilyen esetekben az autómentő kivonul a helyszínre, és ha szerelőket is alkalmaznak, külön kérésre megpróbálhatják elhárítani a hibát – kisebb problémák, mint például ékszíjszakadás, defekt vagy gyújtásprobléma esetén helyben is orvosolhatók –, amennyiben azonban nem, akkor az autómentő platójára felcsörlőzik a járművet, és biztonságosan elszállítják a kért helyszínre. Ez természetesen lehet saját otthonunk, egy autószerelő műhely, de akár egy szakszerviz is, a döntés minden esetben csak rajtunk áll majd.