autosegély

Autósegély, a gyors mentés

Talán nem is gondolunk arra, de az autómentés szolgáltatásra szinte bármikor, bárkinek és bárhol szüksége lehet. A legtöbben minden nap úgy ülnek autóba, hogy eszükbe se jut, hogy talán hazafelé már nem fogják tudni beindítani a kocsit, vagy hogy éppen út közben mondja fel a szolgálatot a gépjármű. Nem is kell egyébként erre gondolni nap, mint nap, de azért érdemes hogy egyszer-kétszer eszünkbe jusson, hiszen akkor lelkileg legalább fel tudunk készülni a probléma megoldására – és például egy autósegély telefonszámot is elmenthetünk a telefonunkba, vagy becsúsztathatunk a pénztárcánkba.

Az autósegély azért jött létre, hogy azoknak segítsen, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak a járművükkel hazajutni, akik valamilyen meghibásodás folytán az autópályán vagy egy sima közúton ragadtak és nem tud senki a segítségükre sietni, nem tudják megszerelni az autót stb. Az autósegély telefonszámát érdemes lementeni a telefonba, hiszen a legmeglepőbb helyzetekben lehet rá szükségünk, és ha a gyorsaság is számít az autómentéskor, akkor bizony tényleg egy ilyen szolgáltatást kell hogy válasszon.

Talán most azt mondja, hogy türelmetlenségre vall, hogy az autósegély szolgáltatást választja, és nem várja meg például a pótkulcsot, vagy az ismerős segítségét, ez azonban nem igaz, hiszen soha nem lehet tudni, hogy milyen helyzetben és milyen helyen hagy cserben bennünket személyes taxink. Az autópályán elromlott autók például különösen veszélyesek a forgalomra nézve, de az autó tulajdonosára és utasaira nézve is, még akkor is természetesen, ha sikerül egy leállósávba eljutni, de gondoljon például csak arra, hogy mi van akkor, ha gyermekkel van, vagy éppen egy beteggel, esetleg egy sötét, elhagyatott úton stb. Talán most már mindenki arra gondol, hogy igenis hasznos dolog az autósegély.

Sok esetben lehet szükség az autósegély szolgáltatásra, és ha már ez egy létező dolog, akkor miért is ne használnánk ki.