Autó segélyszolgálat

Autó segélyszolgálat – a megfelelő, profi segítségnyújtás

Amikor a gépjármű elromlik útközben, az nagyon kellemetlen és bosszantó érzés. Kellemetlen, hiszen egy programot, esetleg egy megbeszélést, egy kedves találkozót kell lemondani, vagy éppen munka után nem tudunk hazajutni, és bosszantó, hiszen általában ezekre a helyzetekre és alkalmakra nem lehet számítani és nem is lehet rájuk felkészülni. Talán annyiból állhat a felkészülés, hogy elmentjük a telefonunkba az autó segélyszolgálat telefonszámát, és reménykedünk, hogy a telefon éppen nem akkor merül le és fel tudjuk őket hívni, és ők nincsenek elfoglalva és a segítségünkre tudnak sietni.

Sokan abba a hibába esnek, amikor például az autópályán éri őket a meglepetés, hogy megpróbálják maguk megoldani a problémát a leállósávban, vagy nem az autó segélyszolgálat segítségét, hanem valamilyen ismerős segítségét kérik, esetleg csak várnak a jószerencsére, hátha megáll mellettük valaki, aki felajánlja önzetlen segítségét. Arra nem is gondolnak, hogy rendkívül veszélyes több órán keresztül az autópálya leállósávjában rostokolni, egyrészt nyáron a meleg és a nap miatt, másrészt balesetveszélyes a leállósávban álló autóra és sofőrjére, de még a többi autósra nézve is. Ez miatt is van az, hogy általában valamilyen autó segélyszolgálat járőrözik az autópályán, és ha hívják őket, akkor akár 5-10 perc alatt is képesek a helyszínre érni.

Az autó segélyszolgálat azért is nyújt kiváló szolgálatot, mert ők rendelkeznek a megfelelő szerszámokkal, szerkezettel az autó elszállításához is, vagy éppen az autó ajtajának a kinyitásához, ami rendkívül fontos, hiszen sokszor történik meg, hogy ha oda is ér időben a segítség, talán ők sem tudják, hogy hogyan is oldják meg a helyzetet, vagy éppen nem állnak a rendelkezésre a megfelelő eszközök ahhoz, hogy biztonságosan és balesetmentesen húzassák el onnan az autót.

Ezeket a helyzeteket nem szabad félvállról venni, nem szabad nem a megfelelőképpen eljárnunk, hiszen azzal nem csak magunk és utasaink épségét kockáztatjuk, hanem azokét is, akik az úton vannak. Felelőtlenség nem az autó segélyszolgálat szolgáltatását kérnünk.